Logo Folkers Rijopleidingen
Leerzaam op weg!

Onze locaties
Postadres: Ter Wuppingerweg 3, Onstwedde
Bezoekadres: Oosterhavenkade 3b, Winschoten

Contactgegevens
0599 – 33 25 60
info@folkersrijopleidingen.nl

Onze openingstijden
Ma. t/m Vr. van 08:00 – 20:00 uur
Za. van 08:00 – 16:00 uur
U bevindt zich hier: Home 5 Opleidingen 5 Trekker

Trekker

Vanaf 1 juli 2015 is het wettelijk verplicht om een trekker rijbewijs te hebben. Dit betekent dat je in het bezit van dit rijbewijs moet zijn wanneer er met een land- of bosbouwtrekker (LBT) gereden wordt. Dit geldt ook voor motorrijtuigen met een beperkte snelheid (MMBS). Met de komst van het trekker rijbewijs zijn de zogeheten trekker-certificaten afgeschaft.

Het trekker rijbewijs geldt niet voor eventuele gazonmaaiers of straatvegers die in de transportstand niet breder zijn dan 1,30 meter en niet voorzien zijn van een trekhaak.

Alle certificaten afgegeven voor 30 juni 2015 konden worden ingewisseld voor het T-rijbewijs tot 30 juni 2016. Wanneer dit niet is gebeurd is het certificaat helaas verlopen en zal het T-rijbewijs opnieuw moeten worden gehaald.

Iedereen die het autorijbewijs voor 1 juli 2015 heeft behaald, hebben daardoor automatisch het T-rijbewijs behaald. Deze zal worden bijgeschreven wanneer het rijbewijs verlengt zal worden. Een ieder die het autorijbewijs na deze datum heeft gehaald of niet in het bezit was van een autorijbewijs vóór deze datum, zal het T-rijbewijs moeten halen door middel van het theorie- en praktijkexamen. Hierbij wordt er geen uitzondering gemaakt op basis van leeftijd en/of ervaring. Nb: ook de verzekering zal dan geen schade meer vergoeden.

Behalen trekker rijbewijs

Om het trekker rijbewijs te behalen moet er twee keer examen worden afgelegd. Dit houdt in dat er een theorie-examen moet worden gedaan en een praktijkexamen bij het CBR. Het theorie-examen mag worden gedaan vanaf 15,5 jaar. Zodra dit behaald is, mag er vanaf 16 jaar gestart worden met de praktijklessen voor het T-rijbewijs en kan er ook praktijkexamen worden gedaan. Het is verplicht om een proefles te nemen waardoor je van tevoren een inschatting kunt krijgen van het aantal lessen dat je nodig bent.

Wij lessen met twee trekkercombinaties: Fendt 714 (beide automaat) met daarachter een kipper.

Wanneer je het trekkerrijbewijs haalt in een automaat mag je hiermee ook op een handgeschakelde trekker rijden.

Mocht je nog vragen hebben of wil je nog meer informatie? Dan kun je altijd bellen naar 0599 – 332560 of een mail sturen naar info@folkersrijopleidingen.nl.

Aanmelden!

Webshop