Logo Folkers Rijopleidingen
Leerzaam op weg!

Onze locaties
Postadres: Ter Wuppingerweg 3, Onstwedde
Bezoekadres: Oosterhavenkade 3b, Winschoten

Contactgegevens
0599 – 33 25 60
info@folkersrijopleidingen.nl

Onze openingstijden
Ma. t/m Vr. van 08:00 – 20:00 uur
Za. van 08:00 – 16:00 uur
U bevindt zich hier: Home 5 Opleidingen 5 Auto 5 Begeleid rijden

begeleid rijden

2toDrive is begonnen op 1 november 2011.

Op 1 november 2011 is 2toDrive begonnen, de proef met begeleid autorijden voor 17-jarigen (persbericht ministerie) . Deelnemers aan die proef kunnen vanaf nu hun rijschool machtigen om praktijkexamens en toetsen voor hen te reserveren bij het CBR. Vanaf 1 november 2011 konden rijscholen reserveringen maken voor deze groep.

Bij 2toDrive kunnen kandidaten vanaf 16 jaar theorie-examen doen. Vanaf 1 november 2011 konden zij, of hun rijschool hiervoor een reservering maken. Slagen zij, dan blijft dat resultaat anderhalf jaar geldig. De verlengde geldigheidsduur geldt ook voor de andere kandidaten in de categorie auto en de kandidaten in de categorieën motor en bromfiets. Verder geldt het met terugwerkende kracht voor de kandidaten die vóór 1 november 2011 zijn geslaagd voor hun theorie-examen auto, motor en bromfiets.

Vanaf 16,5 jaar mogen kandidaten rijlessen nemen bij 2toDrive. Als zij op of na 1 november 2011 17 jaar zijn geworden, mogen zij praktijkexamen doen. Ze kunnen dan ook een tussentijdse toets of RIS-toets afleggen. Een toets is ook mogelijk als zij op of na 1 november 2011 16,5 jaar is geworden, of als zij op deze datum tussen 16,5 en 17 jaar zijn.

Kandidaten die op 1 november 2011 al 17 jaar zijn, kunnen niet meedoen met 2toDrive. Wel mogen zij een theorie-examen afleggen en rijlessen nemen. Een praktijkexamen is voor hen pas mogelijk vanaf hun 18e.

Begeleider

Als deelnemers aan 2toDrive hun rijbewijs hebben gehaald, mogen ze tot hun 18e autorijden met een begeleider naast zich. Ze mogen maximaal vijf begeleiders opgeven deze begeleiders moeten op hun begeleiderspas staan.

Vanaf 1 november kunnen de 2toDrive-deelnemers de begeleiderspas aanvragen via www.2todrive.nl , de speciale website die het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft opgesteld in samenwerking met jongerenorganisatie TeamAlert. Als alles akkoord is, krijgen zij binnen 10 werkdagen, van de RDW, een begeleiderspas thuisgestuurd. Pas na registratie van deze pas kan het rijbewijs worden aangevraagd.

Voor meer informatie en een lijst met meest gestelde vragen (FAQ) kunt u terecht op de website van www.2todrive.nl

Eisen begeleider begeleid rijden

Een begeleider:

  • moet minimaal 5 jaar in het bezit zijn van een personenautorijbewijs (rijbewijs B);
  • mag in het verleden geen strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertredingen hebben gehad;
  • mag in het verleden geen alcoholcursussen of gedragscursussen hebben gehad;
  • mag in het verleden geen onderzoeken naar de rijvaardigheid of rijgeschiktheid hebben gehad;
  • mag niet onder invloed zijn van alcohol, drugs of medicijnen tijdens het begeleiden;
  • moet een geldig rijbewijs kunnen tonen;
  • moet minimaal 27 jaar zijn;

Folkers Rijopleidingen biedt de begeleiders aan een rijles gratis achterin de lesauto te volgen zodat de begeleiders duidelijk kunnen zien op welke punten er gelet moet worden.

Aanmelden!

Webshop