Logo Folkers Rijopleidingen
Leerzaam op weg!

Onze locaties
Postadres: Ter Wuppingerweg 3, Onstwedde
Bezoekadres: Oosterhavenkade 3b, Winschoten

Contactgegevens
0599 – 33 25 60
info@folkersrijopleidingen.nl

Onze openingstijden
Ma. t/m Vr. van 08:00 – 20:00 uur
Za. van 08:00 – 16:00 uur
U bevindt zich hier: Home 5 Opleidingen 5 Auto 5 Automaat

Automaat

Voor de rijlessen in de automaat beschikken we over een Volkswagen T-Roc.

Wanneer je kiest voor het rijlessen in een automatisch geschakelde auto, moet je hiervoor ook praktijkexamen afleggen bij het CBR. De vereiste vaardigheden verschillen weinig van de vaardigheden die vereist zijn voor het rijexamen in een handgeschakelde auto. Daarnaast is het ook van belang dat je in het bezit bent van een theoriecertificaat van de autotheorie alvorens we een praktijkexamen voor je kunnen reserveren.

Als je slaagt voor het rijexamen van het CBR in een automaat, zal je hiervan ook een aantekening terugzien op je rijbewijs (code 78). Een gevolg hiervan is dat je alleen gerechtigd bent om te rijden in een automaat. Je mag dus niet in een handgeschakelde auto rijden.

Wanneer je toch in een handgeschakelde auto wilt rijden, moet je hiervoor opnieuw een praktijkexamen bij het CBR afleggen. Het theorie-examen hoeft niet weer opnieuw; deze blijft gewoon geldig.

Tarieven voor rijlessen in een automaat vind je onder ‘Tarieven’. Deze zijn gelijk met de tarieven voor de rijlessen in een handgeschakelde auto.

Aanmelden!

Webshop